PORTPOLIS

PortPolis


En levende film noir og en kunstnerisk rejse med udgangspunkt i myten om Orpheus og Eurydike.

Producent & projektledelse:

Swung v. Leon Träger & Lotte Kromann
Instruktion og manuskript: Morten Lundgård
Film & teater: Von Baden og filmfotograf Anders Holck
Soundtrack:  Under Byen
Special Effects:  Mads Wahlberg
Scenografi og publikumsflow:

Theresa Himmer, Pernille Bisgaard & Mai Westberg
Billeder & projektion:  Lasse Hojle

Om forestillingen


Med Port2Polis inviterer Kulturselskabet Swung publikum på en fjern rejse midt i Århus. Forestillingen er inspireret af myten om Orfeus & Euredike og benytter sig formmæssigt af filmisk inspirerede scener, et live soundtrack, interaktion med publikum og en scenografi bestående af lys & billeder.

Port2Polis er en kunstnerisk hybrid - et projekt der tager udgangspunkt i det store kulturelle potentiale, som udgøres af havnen midt i Århus. I samarbejde med en gruppe unge kunstnere med baggrund i film, musik, fotografi, lys og arkitektur, giver Kulturselskabet Swung publikum mulighed for at opleve havnen som ramme for en levende film noir.


14. - 16. maj 2003     

Aarhus Havn

Forside  I  Forestillinger  I  Arkiv  I  Om Von Baden  I  Kontakt

Forside  I  Forestillinger  I  Arkiv  I  Om Von Baden  I  Kontakt

Port2Polis tager sit udgangspunkt i havnen som grænsezone og er inspireret af den klassiske myte om Orfeus & Eurydike. Mytens overordnede tema og rejsen imellem dimensionerne jord / vand / underverden tjener som et forståelsesmæssigt pejlemærke for publikum, fortolket igennem en række billedskabende udtryk kombineret med et soundtrack og performance. Bærende kodeord for det kunstneriske udtryk er magisk minimalisme.

Port2Polis ønsker at skabe erfaringer med havnen igennem kunst og kultur. Derigennem kan der skabes en større og mere sanselig bevidsthed om Århus Havn, som en del af vores fælles byrum. Havnen er en åbning til byen og byens åbning mod verden: en port til polis. Med tilføjelse af og integration igennem kunst udvides havnens univers.


“Det er virkningsfyldt, at Eurydike bliver sejlet til kaj, stiger i land i en kjole af rødt lysende dioder og bliver båret af sted mod Hades som lå hun i en kiste. Siden skaber en række hvislende og hviskende jagede stemmer i silomørket en spøgelsesagtig stemning.“


Århus Stiftstidende, 16. maj 2003